Kirjaudu PinnariinJos et ole aiemmin kirjautunut Pinnariin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Pinnarin käyttäjiksi voivat rekisteröityä vain Bongariliiton jäsenet. Jos kuulut Lintutiedotukseen, kirjoita rekisteröitymislomakkeelle sama käyttäjätunnus.kontiki_banneri_romania_2019

FennicaBongariliittover2

Lintutiedotuksen ilmoitusohjeet

4. Lajiluettelo

Tähän luetteloon on koottu kaikki lintulajit, lajiparit, lajiryhmät, käsiteryhmät ja alalajit, joille on kirjattu tiedottamisvelvollisuutta tai -suositusta osoittava merkintä. 

Lyhenteet

**  suurharvinaisuus (ilmoitusvelvollisuus!)
harvinaisuus (ilmoitusvelvollisuus!)
pikkuharvinaisuus (ilmoitus suositeltava aina)

Alueet

(ilmoitus suositeltava aina ko. alueelta)

E Etelärannikko (Virolahti-Hanko)
L Länsirannikko (Perniö-Vaasa)
Sisämaa (Häme, Keski-Suomi)
Itäraja (Etelä- ja Pohjois-Karjala)
Perämeri (Kokkola-Tornio)
Kainuu-Koillismaa (Kajaani –Pudasjärvi - Kuusamo)
Lappi, poislukien perämeren rannikko

Kirjainsymbolit viittaavat niihin alueisiin, joissa lajin on arvioitu olevan niin harvinainen, että kaikki havainnot on hyvä ilmoittaa.

Numerot

1...12 Numerot osoittavat ne kuukaudet, jolloin laji on maassamme niin harvinainen, että kaikki havainnot suositellaan ilmoitettavaksi.

Muita lyhenteitä

pes.tvk pesimäpaikoilla on syytä olla yhteydessä työvaliokuntaan ennen tiedottamista (erityisesti mainittujen lajien kohdalla, mutta muutenkin käytännössä aina pesintää epäiltäessä)
paik. paikallinen lintu

 

 Lajiluettelo


Lintutiedotuksen lajiluettelo löytyy osoitteesta: http://santamargarita.fi/lintutiedotus/specsh1.asp HUOM! vaatii sisäänkirjautumisen Lintutiedotukseen.


Tulosta sivu