Kirjaudu PinnariinJos et ole aiemmin kirjautunut Pinnariin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Pinnarin käyttäjiksi voivat rekisteröityä vain Bongariliiton jäsenet. Jos kuulut Lintutiedotukseen, kirjoita rekisteröitymislomakkeelle sama käyttäjätunnus.kontiki_banneri_romania_2019

FennicaBongariliittover2

Julkiset tiedotteet 2012


Karno Mikkola 70 vuotta

Bongariliiton kunniapuheenjohtaja Karno Mikkola täyttää tänään, 30.11.2012, 70 vuotta. Liitto onnittelee Karnoa ja kiittää häntä liiton hyväksi tekemästään työstä. Hyviä havaintoja ja retkiä, Karno!

Karno 70v
Onnittelemassa mm. yläkuvassa Tapio Aalto, Tom Lindroos ja Soili Leveelahti sekä alakuvassa Kauri Mikkola, Jörgen ja Virpi (Valpuri) Palmgren.


Pekka Alho Vuoden bongari


Varsinaissuomalainen pitkänlinjan lintuharrastaja ja bongari Pekka Alho kutsuttiin Vuoden bongariksi 2012. Pekka on toiminut pitkän harrastusuransa aikana mm. Bongariliiton hallituksessa ja työvaliokunnassa. Erityisesti työvaliokuntavuosina hän neuvotteli useita bongauksia suljetuille alueille. Suuri yleisö tuntee hänet kastanjasirkun ja munkkikorppikotkan löytäjänä. Molemmat havainnot olivat Suomen ensimmäiset kyseisistä lajeista.

Pekasta ja hänen ajatuksistaan lisää tulevassa vuosikirjassa.
(KL/29.11.2012)

9000 lajin rajan rikkoja Tom Gullick

Maailmanlistaajien kärkinimi Tom Gullick katkaisi 9000 lajin rajan. Historiallinen katkaisulaji oli Wallace's Fruit Dove Indonesian retkellä tänä kesänä. Lähde ja lisää juttua veikosta (The Independent): Tom Gullick 9000 maailmanpinnaa

Bongariliiton syyskokoustiedote

Bongariliiton sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 17.11.2012 klo 13.00 Helsingissä. Kokouspaikkana Tieteiden talo, Kirkkokatu 6.

 

Kokouksen jälkeen n. klo 14.00 alkaen pidettävien esitelmien aiheet ovat:

Antero Lindholm: "Aasian ihmeet"

Andreas Uppstu: "Linturetkellä Kaliforniassa ja Arizonassa"

Esitelmiä kuulemaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.


Bongariliiton kevätkokous

Bongariliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 10.3.2012 klo 13.00 Helsingissä, Eerikinkatu 11, Andorra kulttuurikompleksin alakerrassa Kino-salissa. Kevätkokouksen asialista oli sääntöjen mukainen. 


Kokouksen jälkeen pidettiin samassa salissa klo 14.00 esitelmät:

  • Jyrki Muona: "Laji"
  • Harry ja Aarni Lehto: "Äänten seikkaperäinen maailma"

Esitelmäosuus oli avoin kaikille kiinnostuneille.
Jatkot Mannerheimintien Iguanassa kokouksen jälkeen noin klo 17.45.

Tulosta sivu